De Villa Mokum Wasserette

Met Bundles proberen we het voor iedereen mogelijk te maken om mee te doen met de transitie naar een circulaire economie door huishoudelijke apparaten niet meer te kopen. Een goed en zuinig apparaat is natuurlijk duurzaam, maar we kunnen nog veel meer duurzaamheidswinst realiseren als we apparaten gezamenlijk gaan gebruiken!

 

Delen is vermenigvuldigen

Bedenk maar eens dat een gemiddeld huishouden 20 keer per maand een wasje draait van ongeveer een uur. Een snel rekensommetje leert dat een gemiddelde wasmachine meer dan 95% van de tijd niet gebruikt wordt. Dat is zonde!

De makkelijkste manier om wasmachines efficiënter te gebruiken – en te voorkomen dat ze onnodig stil staan – is om ze te delen. Dat kan op verschillende manieren. Wij begrijpen dat niet iedereen zit te wachten om de was bij zijn buren te doen. Wij geloven dat de ‘wasserette 2.0’ een aantrekkelijke alternatief is voor het bezitten van een wasmachine.

Vooral in steden waar de woonlasten hoog zijn en iedere vierkante centimeter winst mooi is meegenomen kan een Wasserette uitkomst bieden. Ook het feit dat je geen wasmachine en droger meer hoeft te kopen en per maand weinig kwijt bent aan wassen kan een reden zijn om een wasmachine te gaan delen.

sharing economy

De eerste Bundles Wasserette bij Villa Mokum

Inmiddels is de eerste Bundles Wasserette geopend bij Villa Mokum in Amsterdam. Villa Mokum bestaat uit 627 koop- en huurstudio’s variërend van 28 tot 33 vierkante meter. De appartementen zijn gebouwd aan een mooie binnentuin met voorzieningen zoals gratis internet én – sinds kort – een Wasserette.

villa mokum

Al tijdens de bouw van het complex is bedacht dat het voor de bewoners van de (kleine) studio’s handig zou zijn om te wassen in een gemeenschappelijke ruimte zodat ze zelf geen ruimte hoeven in te leveren. Daarom is één van de appartementen op de begane grond door de ontwikkelaars hiervoor gereserveerd.

Inmiddels is het al meer dan twee jaar geleden dat de eerste bewoners introkken terwijl de Bundles Wasserette pas net geopend is. Een aantal partijen vielen helaas af tijdens de planfase, maar door te kiezen voor een efficiënte inrichting lukt het om de bewoners betaalbaar te laten wassen. Zo maken we gebruik van een elektrisch toegangssysteem zodat er geen duur personeel aanwezig hoeft te zijn.

Bewoners kunnen voor € 15 per maand onbeperkt gebruik maken van de Wasserette, inclusief het wasmiddel. In de toekomst komt er een App waardoor gebruikers per wasje kunnen betalen en wasmachines kunnen reserveren. Naast de apparaten staat er een dressoir waarop je kleding kunt opvouwen of strijken en de ruimte is gezellig gemaakt met een kurken prikbord en twee fauteuils.

Er staan op dit moment twee Miele W1 (WKG 120 WCS) wasmachines en twee Miele T1 (TKG 840 WP) drogers. De apparaten hebben het hoogste energielabel en het wasmiddel wordt automatisch gedoseerd zodat er niet onnodig te veel wasmiddel wordt gebruikt. De apparaten zijn gekoppeld aan het internet zodat we precies kunnen zien hoe vaak ze gebruikt worden en of het nodig is om meer apparaten neer te zetten.

WOON JE BIJ VILLA MOKUM? BESTEL DAN HIER JE WASABONNEMENT!

 

De volgende Wasserette

Zou jij bij jou in de buurt ook een Bundles Wasserette willen gebruiken? Of heb jij een locatie in gedachten waar een wasserette goed zou passen? Stuur ons dan een mailtje naar info@bundles.nl. Wij kijken uit naar jullie tips en hopen het komende jaar nog veel winst te behalen door samen te wassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *