De verhuishandleiding

Ga je jouw Bundles wasmachine verhuizen? Lees dan deze handleiding uitvoerig door. Als je nog vragen hebt of als we iets vergeten zijn kan je altijd een mailtje sturen of een reactie achterlaten!

Ben je nog geen Bundles klant? Ook dan zijn de meeste van deze tips handig! Want niet alleen Bundles wasmachines moeten voorzichtig behandeld worden natuurlijk. Goed verplaatsen zorgt dat beschadiging en slijtage voorkomen wordt zodat je wasmachine nog lang meegaat!

 

Verhuisklaar

Voorbereiding is het halve werk. En dat geldt zeker voor verhuizen! Volg de volgende stappen.

1. Loskoppelen

De wasmachine is aangesloten op stroom, water en de afvoer. 

Begin met het stekker uit het stopcontact halen. Verpak de Bundles Buddy Stekker (tussen de stekker van de wasmachine en het stopcontact) en de Bundles Buddy Bridge (die is aangesloten op je internetrouter) apart zodat ze niet beschadigen. Vergeet niet het blauwe kabeltje tussen de Bridge en de router en de voeding van de Bridge mee te nemen.

Draai de waterkraan dicht en haal vervolgens een emmertje waar je de aan- en afvoerslang in kan laten leeglopen.

Houdt een laag bakje onder het filter, draai het filter los (zie afbeelding) en laat de wasmachine leeglopen. Let op er komt nog een paar liter water uit. Het laatste water loopt eruit als je de wasmachine een beetje naar voren kantelt.

wasmachine verhuizen beugel

Haal de wasmachine van de kant en bevestig de slangen aan de speciaal daarvoor bestemde beugels aan de achterkant.

2. De trommel

Gebruik de beugels die achterop de wasmachine bevestig zitten  om de trommel vast te zetten.

wasmachine verhuizen beugels

3. De buitenkant

De voorkant van een Miele wasmachine is geëmailleerd en raakt niet zo snel beschadigd. Toch is het aan te raden om een oude deken over de wasmachine heen te gooien als je hem gaan verplaatsen. Zonder bescherming leidt een kleine botsing namelijk al snel tot krassen op deuren of de muur.

 

Zelf verhuizen?

Kijk je op tegen het verhuizen van je wasmachine, of misschien wel tegen de verhuizing als geheel? Je kunt er ook voor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen.

Wij willen je graag op de hoogte brengen van onze samenwerking met Mondial Movers. We zijn trots op deze verhuizers als partners omdat ze staan voor vlekkeloze service en duurzaamheid. Ze behandelen Bundles apparaten en de rest van je inboedel met fluwelen handschoenen en zijn een voorloper op het gebied van elektrisch verhuizen.

Download de verhuisapp waarmee je binnen 48 uur een volledige offerte voor je verhuizing ontvangt. Gebruik de code ‘Bundles’ voor een korting van EUR 150,-! Dit staat gelijk aan twee ‘Handymannen’ van Mondial Movers die een uur lang jouw spullen verhuizen.

 

Vervoeren

Heb je een paar sterke mannen om je heen verzameld die helpen bij het verhuizen? Hou er rekening mee dat je voor de zekerheid nog even alle gangen, trappenhuizen en deuren opmeet zodat je zeker weet dat het apparaat past. Als hij ook zonder verhuislift is aangevoerd weet je natuurlijk eigenlijk al genoeg.

Ga je zelf tillen? Wees voorzichtig en denk aan je rug! Probeer je rug recht te houden tijdens het tillen. Je kunt ook speciale steekwagen huren (of lenen natuurlijk). Er zijn zelfs steekwagens waarmee je makkelijk trappen kunt lopen, de zogenaamde trapsteekwagentjes.

Zet de wasmachine altijd rechtop tijdens het transport en zorg dat het goed vast staat zodat het niet gaat bewegen onderweg.

 

Aansluiten

Verhuizing geslaagd? Nog niet helemaal. Volg het stappenplan.

1. Plaatsen

Plaats de wasmachine zo dicht mogelijk op zijn toekomstige plekje. Zorg er wel voor dat je nog een beetje werkruimte hebt zodat je goed bij de kraan, afvoer en stopcontact kunt.

2. Wateraanvoer en -afvoer

Begin met de wateraanvoerleiding. Draai het uiteinde van de aanvoerslang op de kraan. Test de leiding door de kraan open te draaien en controleer of er geen water lekt. Als er iets lekt is een beetje teflontape om de schroefdraad heendraaien meestal genoeg om het lekken te stoppen.

Gooi een liter warm water in de afvoerbuis en kijk of hij goed doorloopt. Gebruik eventueel ontstopper om aangekoekte resten van de vorige wasmachine weg te spoelen. Maak de afvoerleiding los en zet de wasmachine op de plek waar je hem wilt hebben. Leg vervolgens de afvoerleiding in de afvoerbuis. Zorg dat je hem diep genoeg in de afvoerbuis stopt en dat er geen knikken in zitten.

3. Connect

Doe de stekker van de wasmachine in de Buddy Stekker en steek deze vervolgens in het stopcontact. Verbind ook de Buddy Bridge met de internetrouter zodat je wasmachine is aangesloten op stroom en verbinding met het internet heeft. Controleer of de eerste drie lampjes op de Bridge groen branden of knipperen. Knipperen de lampjes niet groen, neem dan even contact met ons op.

4. Waterpas

Controleer tenslotte of de wasmachine waterpas staat en niet wiebelt. Doe dit door een waterpas op de bovenkant van het apparaat te leggen of door je timmermansoog te gebruiken. Verstel de voetjes met de bijgeleverde Miele sleutel of met de hand  net zolang tot hij helemaal recht staat. Hierdoor voorkom je dat het apparaat gaat ‘dansen’ tijdens het centrifugeren.

5. Eerste wasje

Klaar om je eerste wasje te gaan draaien op de nieuwe plek. Start een wasje en hou de wasmachine goed in te de gaten. Controleer of de trommel zich met water vult en of er tijdens het spoelen geen water uit de afvoer lekt.

Als laatste kijk je bij het centrifugeren of de wasmachine echt stabiel staat. Mocht het niet goed gaan, breek dan het programma af en bel ons even.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *