Smart home: hoe slim worden huizen?

Internet wordt steeds vaker gezien als een basisbehoefteWe gebruiken internet om te: leren, werken, communiceren, amusement en voor van alles eigenlijk…

Het is een logische stap dat ons huis ook meer gebruik gaat maken van het internet en dus “slimmer” wordt. Deze ontwikkeling wordt aangeduid met de term ‘Smart home’. Bij Bundles gaan we mee in deze ontwikkeling. We verbinden bijvoorbeeld: wasmachines, drogers en vaatwassers met behulp van een slimme stekker aan het internet. Met de informatie die we ontvangen kunnen we gebruikers helpen het apparaat beter te gebruiken. Ook kunnen we in sommige gevallen voorkomen dat een apparaat kapot gaat. Door onderhoud uit te voeren voordat het te laat is bijvoorbeeld.

De ontwikkeling van ‘Smart home’ staat nog in de kinderschoenen, ook al zijn er aardig wat slimme apparaten verkrijgbaar. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een antwoord op 2 vragen: Hoe slim zijn onze huizen nu? en hoe slim slim gaan ze worden?

 

Smart-Home-Bundles-2

 

Hoe slim zijn onze huizen nu?

Volgens een Amerikaans onderzoek heeft 28% van de Amerikanen op dit moment al smart home producten. Van de Millennials is dat zelfs 47%. Dit soort producten kunnen eigenlijk van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan: lampen, smart tv’s, muziekspelers, sloten, thermostaten, koffiezetapparaten en natuurlijk wasmachines, drogers en vaatwassers.

Een cool product is bijvoorbeeld Nest. Dit is een slimme thermostaat die automatisch leert wanneer je opstaat, naar bed gaat, thuis bent en wanneer het huis leeg is. Hier past hij vervolgens de temperatuur op aan. Als je slaapt kan het natuurlijk gerust een paar graden kouder zijn, wanneer je opstaat een paar graden warmer en wanneer je niet thuis bent kan de verwarming vaak helemaal uit. Deze eigenschappen zijn dus niet alleen comfortabel maar helpen ook jouw huis zuiniger te maken!

 

Smart-Home-Bundles-3

 

Een ander product waarmee je jouw huis zuiniger en comfortabeler kan maken is de Philips Hue. Dit is een “slimme lamp” die je kan bedienen met je smartphone. De Philips Hue kan je aan of uitzetten vanaf iedere locatie. Je kan hem ook gebruiken in combinatie met een bewegingssensor. De lamp(en) gaan dan automatisch aan wanneer je in een kamer bent en uit wanneer je de kamer hebt verlaten. Een coole eigenschap is dat je de kleur van het licht aan kan passen met bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Zo kan je een kamer altijd aanpassen aan jouw stemming of gelegenheid. Wil je weten wat de Philips Hue nog meer kan doen? Bekijk dan ook “7 cool things Hue can do“.

 

Smart-home-philips-hue

 

Een ander innovatief product is Google Home. Dit is een slimme speaker waar je tegen kunt praten. De speaker kan  bijvoorbeeld je lampen aanzetten, je vluchtinformatie opzoeken of het laatste nieuws aan je doorgeven. Daar heb je dan geen smartphone voor nodig. Het enige wat je doet is zeggen: “Oké Google, set an alarm for tomorrow 7 AM” en de speaker bevestigd dat de wekker is ingesteld.

 

 

Google Home is niet de eerste slimme speaker die op de markt is gebracht maar wel één van de eerste die jouw leven daadwerkelijk makkelijker kan maken. Want laten we eerlijk zijn, op dit moment zijn “slimme apparaten” lang niet altijd écht slim. Google Home werkt op dit bijvoorbeeld alleen wanneer je er Engels tegen praat. Daarnaast is het nog lang niet altijd makkelijk om slimme apparaten perfect met elkaar te verbinden. Er zijn dus genoeg apparaten die we kunnen verbinden met het internet maar van echt slimme huizen kunnen we nog beperkt spreken.

De toekomst van smart home

De toekomst is, zoals je misschien al kunt raden stemgestuurd. Huizen zullen steeds meer gebruik gaan maken van slimme speakers zoals Google Home. Deze apparaten begrijpen steeds beter wat je bedoelt en kunnen je dus ook beter helpen.

Het voordeel van zo’n slimme assistent is dat je zelf minder handelingen hoeft te verrichten. Het aan en uitzetten van licht is verleden tijd en het aanzetten van een wekker voor de volgende ochtend kan met een paar woorden. Des te meer slimme apparaten je hebt, des te meer toepassingen er zijn. Beschikt je voordeur bijvoorbeeld over een slim slot? Dan kan je de deur openen voor één van je kinderen die de sleutel is vergeten, ook wanneer je zelf niet thuis bent.

 

Smart-Home-Bundles-4

 

Daarnaast kunnen apparaten slimmer gebruikt worden. Het is natuurlijk ideaal wanneer apparaten gemaakt kunnen worden voordat ze kapot gaan. Daarnaast kunnen, het liefst fabrikanten, goed onderhoud onder gebruikers stimuleren. Apparaten die normaal gesproken 10 jaar meegaan kunnen door goed gebruik en onderhoud misschien wel 15 jaar mee.

Conclusie

De ontwikkelingen op het gebied van smart home gaan razendsnel. De toepassingen die we kunnen bedenken voor een huis waarin apparaten met elkaar verbonden zijn, zijn eindeloos. Zeker met een slimme assistent in het middelpunt die precies begrijpt wat je bedoelt en daar op in kan spelen. Een slim huis gaat ons leven makkelijker maken, kan energie besparen en kan de levensduur van apparaten verhogen.

Er is nog wel een kleine keerzijde. Een belangrijk punt is de veiligheid. Een huis dat verbonden is met het internet is een huis dat in theorie gehackt kan worden. Daarnaast zijn smart home producten op dit moment vaak afhankelijk van je wifi netwerk. Het zou erg vervelend zijn wanneer je geen koffie kunt zetten of het licht aan kunt doen omdat het wifi netwerk eruit ligt. Daar moeten dus dingen op bedacht gaan worden! Verder is het vooral interessant om te zien hoe smart home zich precies gaat ontwikkelen. Heb jij daar ideeën over? Laat het ons dan weten in de reacties hieronder!

 

 

Over Bundles

Bundles biedt ‘De beste spullen als een service’. Abonnementen op Miele wasmachines, Miele wasdrogers, Miele vaatwassers en Siemens koffiezetapparaten!

Kies een koffie abonnement met een Siemens koffiemachine EQ6, vergelijkbaar met een koffiemachine leasen, alleen dan inclusief FairChain koffiebonen van Moyee Coffee. En dat voor een lage prijs vanaf 25 cent per kop koffie. Hét alternatief voor een Nespresso machine, Nespresso cups of een illy koffiemachine.

Een Bundles wasabonnement is het alternatief voor een wasmachine huren, een wasmachine op afbetaling of een wasmachine in termijnen betalen. Dus koop geen tweedehands wasmachine, goedkope wasmachine of een wasmachine aanbieding.

Een Bundles droogabonnement is het alternatief voor een wasdroger huren, een wasdroger op afbetaling of een wasdroger in termijnen betalen. Dus koop geen tweedehands wasdroger, goedkope wasdroger of een wasdroger aanbieding.

Een Bundles vaatwasbonnement is het alternatief voor een vaatwasser huren of een vaatwasser op afbetaling.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *