Haal alles uit je Miele wasmachine

Yes! Je hebt gekozen voor een Bundles abonnement met een Miele wasmachine. Daar zijn wij super blij mee en we gaan er alles aan doen om jou te laten zien dat je de juiste keuze hebt gemaakt! We willen je graag een paar tips geven voor je begint.

Wasmachine verhuur schone wereld

Jouw Miele wasmachine verzorgen

Ook al sta je op het punt om de crème de la crème van de wasautomaten te gaan gebruiken, het is handig om deze top 10 tips even te bestuderen voor je aan de slag gaat!

  1. De automatische dosering helpt je om zonder te knoeien precies de juiste hoeveelheid wasmiddel te doseren. Dit systeem werkt met de Ultraphase TwinDos wasmiddelen van Miele, maar ook met je eigen vloeibare wasmiddel. Bestel bij ons de Navulflacons. Je kunt de te doseren hoeveelheid instellen via ‘menu’ → doseren. Als je de helft kiest van de totale aangeraden hoeveelheid zit je al goed!
  2. De wasmachine heeft een speciale technologie waardoor je licht vervuilde kleding kunt wassen op 20 graden! Dit bespaart enorm veel energie, want de meeste energie wordt gebruikt voor de opwarming van het water. Hou er wel rekening mee dat je een geschikt wasmiddel gebruikt dat bij bij 20 °C oplost!
  3. Zorg dat het apparaat stevig en waterpas staat. Is dit niet (meer) het geval? Laat het ons dan direct weten. Na het doseren van te veel wasmiddel is instabiliteit namelijk de grootste veroorzaker van problemen.
  4. Wassen op 60°C kost iets meer stroom maar moet toch 1 keer per 20 wasbeurten gebeuren. Daarmee blijft de wasmachine en dus ook jouw kleding goed schoon. De wasmachine geeft hierover een melding “Hygiëne info”, Mocht je toch wat muffe geurtjes gaan ruiken, draai dan een keer een programma ‘Apparaat Reinigen’ met een lege trommel.
  5. Is het al te laat? Stinkt je wasmachine omdat je al te lang geen heet programma hebt gedraaid? Laat het apparaat een keer leeg draaien op 75 graden (programma Apparaat Reinigen). Gaat de geur niet weg vraag ons dan om wat reinigingsmiddel op te sturen per mail.
  6. Heb je een uitgebreide en goed onderhouden garderobe en was je vaak speciale textielsoorten? Maak dan gebruik van Capdosing als aanvulling op speciale wasprogramma’s. De cap inhoud wordt precies op het juiste moment in het proces gedoseerd en is afgestemd op de textielsoort.
  7. Maak af en toe het rubberen manchet in de deuropening schoon. Hier kan wat zeep en kalk blijven zitten waardoor het kan gaan stinken of het manchet kan gaan lekken. Controleer de rubberen ring rond de deur en trommel ook regelmatig op beschadigingen en losse voorwerpen.
  8. In het filter wordt allerlei materiaal opgevangen. Zorg dat er geen losse voorwerpen in de was zitten. Deze kunnen in de pomp van de wasmachine belanden. Maak ook het pluizenfilter voor de pomp ten minste één keer per half jaar schoon.
  9. Ook het zeefje bij de watertoevoer moet af en toe schoongemaakt worden. Reinig dit één keer per half jaar.
  10. Ongelukje? De wasmachine heeft voor bijna iedere vlek een speciaal programma. Wijn of vetvlekken worden efficiënter behandeld als je de juiste wasfunctie selecteert. Dit kan gewoon tijdens het selecteren van één van de wasprogramma’s.

zuinig wassen en drogen energie

Slim wassen

Wat is zuinig eigenlijk? Het leuke is dat bijna elke definitie van zuinig wassen goed is en dat het allemaal met elkaar te maken heeft. Bijvoorbeeld: als je zuinig bent met je wasmiddel dan bespaar je kosten én beperkt je de schade voor het milieu!

De 9 beste wastips die altijd gelden! Hier zijn ze:

  1. Was zoveel mogelijk met een volle trommel. Dat is de zuinigste manier van wassen- en drogen. Bij een Katoenwas kun je de trommel helemaal volproppen. Bij een fijne of kreukherstellende was is de trommel bij maximale belading ongeveer half vol.
  2. Was vooral op een lage temperatuur. Een wasje op 60°C kost bijna 2 keer zoveel stroom als een wasje op 40°C. Boven de 60 °C dood je bacteriën, daaronder niet. Dus als je op 40°C wast kun je net zo goed op 30°C wassen . Wil je alleen even wat opfrissen dan kun je de temperatuur nog lager zetten.
  3. Wil je op nog lagere temperaturen wassen – bijvoorbeeld 20 °C – hou er dan rekening mee dat je speciaal wasmiddel gebruikt. Het meeste wasmiddel lost namelijk niet op onder de 30 °C.
  4. Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders gemiddeld 30% te veel wasmiddel gebruiken. Dit is slecht voor de wasmachine, het milieu, je kleding, je huid en je portemonnee. Zelfs de aanbevolen hoeveelheid wasmiddel op de verpakking is vaak te veel. Gebruik eens de helft. Als het gaat schuimen heb je teveel gebruikt.
  5. Was tijdens daluren, dan is de energie goedkoper! Heeft je wasmachine een ‘uitgestelde starttijd’ functie? Gebruik die dan en haal het wasje ‘s ochtends uit de trommel.
  6. Voorwasprogramma: het voorwasprogramma kun je echt overslaan, dat is meestal niet nodig tenzij de modderige sportkleding al dagen in de wasmand ligt.
  7. Katoenprogramma’s duren langer, maar zijn een stuk zuiniger. De fijne was kan niet goed tegen zoveel gedraai, maar als het wasgoed het wel toelaat, laat het apparaat dan langer draaien op een katoenprogramma.
  8. Goed scheiden van de fijne was is belangrijk. Witte fijne was wordt snel grauw. Maar scheid ook sterk vervuilde was van licht vervuilde was. Die laatste kun je prima op nog lagere temperaturen wassen. Witte was kan beter tegen hogere temperaturen dan bonte was.
  9. Zowel de wasmachine als de droger heeft de EcoFeedback optie. Daarmee kan je voor de start bij ieder programma het energie- en (eventueel) waterverbruik opvragen. Na afloop krijg je via de EcoFeedback het exacte verbruik door. Dit verschilt van de eerdere prognose omdat de wasmachine of droger het programma aanpast op de hoeveelheid wasgoed. Leuk om mee te spelen en te kijken wat je kunt besparen door slimme wasprogramma’s te kiezen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *