Haal alles alles uit je Miele wasdroger

Yes! Je hebt gekozen voor een Bundles abonnement met een Miele wasdroger. Daar zijn wij super blij mee en we gaan er alles aan doen om jou te laten zien dat je de juiste keuze hebt gemaakt! We willen je graag een paar tips geven voor je begint.

Wasmachine verhuur schone wereld

Jouw Miele wasdroger

Ook als je een Miele wasdroger gaat gebruiken is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken zodat we samen zorgen dat je zo min mogelijk energie gebruikt en samen goed zorgen voor het apparaat.

 1. Je kunt de deurfilters gemakkelijk aan de voorkant uitnemen. Doe dit na iedere droogbeurt door er even met je hand overheen te gaan.
 2. Naast de twee pluizenfilters in de deur zit er nog een sokkelfilter achter het klepje links onder op de droger. Haal eens in de 6 weken even alle filters uit het apparaat en spoel ze af onder de kraan. Als de droger de melding ‘pluizenfilter reinigen’ geeft dan moet je ook het sokkelfilter reinigen. Haal het sokkelfilter er uit als de droger aan staat, maar niet tijdens een programma.
 3. Als je aan het stofzuigen bent in de buurt van de droger staat ga dan ook eens even met de stofzuiger langs de openingen van de droger om het stof weg te zuigen.
 4. Maak af en toe de trommel van de droger goed schoon. De trommel is voorzien van sensoren die via de trommel meten wat de droogtegraad van de was is. Door wasverzachter- en wasmiddelresten in de was, kan er een onzichtbare laag op de trommel ontstaan waardoor het meten wordt verstoord. Houdt daarom de trommel goed schoon. Het liefst met een schuurspons en niet te veel schoonmaakmiddel.
 5. Hou er bij de installatie van de droger rekening mee dat er niets voor de opening van de luchttoevoer of het afvoerrooster van de warme lucht staat!

 

zuinig wassen en drogen energie

Slim drogen

Wat is zuinig eigenlijk? Het leuke is dat bijna elke definitie van zuinig wassen goed is en dat het allemaal met elkaar te maken heeft. Bijvoorbeeld: als je zuinig bent met je wasmiddel dan bespaar je kosten én beperkt je de schade voor het milieu!

Ook voor het drogen hebben we een top 11. Het is natuurlijk niet mogelijk om wasmiddel te besparen, maar des te meer potentie om minder elektriciteit te gebruiken!

 1. Hang als het even kan de was aan de lijn. Ook al wonen we in een regenachtig land, de gemiddelde Nederlander met een wasdroger hangt nog steeds gemiddeld 40 procent van de was op de lijn. Dat scheelt!
 2. Centrifugeer op de hoogste stand als je de was daarna in de droger doet. Sommige wasmachines, zoals de Miele W1 die je krijgt bij een Bundles abonnement, pakken automatisch de juiste centrifuge stand.
 3. Kies een automatisch programma. Dat is altijd zuiniger dan een programma met een vaste tijd omdat de wasdroger dan harder moet werken om het gewenste resultaat precies binnen de ingestelde tijd te bereiken.
 4. Verwijder zo vaak mogelijk de pluizen. Hoe meer pluizen er in de filters zitten hoe harder het apparaat moet werken om de was droog te krijgen. Reinig de filters als de droger aan staat, maar niet draait. Dus voordat je op ‘start’ hebt gedrukt.
 5. Grote stukken – zoals beddengoed – worden vaak niet helemaal droog. Gebruik voor deze stukken niet het energielabel programma, maar gebruik de functie ‘opfrissen’. De trommel draait dan wat vaker heen en terug waardoor de grote stukken niet in elkaar draaien.
 6. Plaats de wasdroger als het even kan in een ruimte waar het niet te koud is zodat de droger minder energie nodig heeft om op te warmen!
 7. Gebruik zoveel mogelijk lage temperatuur droogprogramma’s. Als je wasdroger een ‘bespaar’ of ‘voorzichtig’ stand heeft kan dit ook veel energie schelen. Het duurt wel wat langer, maar is ook veel beter voor je wasgoed.
 8. Je kunt beter niet ‘het droogste’ programma op je wasdroger kiezen. Om het laatste beetje vocht uit de kleding te halen moet de machine enorm hard werken. Kies dus bijvoorbeeld voor ‘bijna droog’ en zet als de droger klaar is even de deur open of leg het nog even in een wasmand.
 9. Gebruik je de droger vooral om je kleding lekker zacht te krijgen? Kies dan een kort droogprogramma. Gooi je wasgoed bijvoorbeeld 10 minuten in de droger voordat je het ophangt. Zo verbruik je weinig energie en heb je toch lekker zachte handdoeken.
 10. Haal de was snel na het einde van het programma uit de trommel. Zo voorkom je overbodig energieverbruik in de antikreukstand of standby stand.
 11. Zowel de wasmachine als de droger heeft de EcoFeedback optie. Daarmee kan je voor de start bij ieder programma het energie- en (eventueel) waterverbruik opvragen. Na afloop krijg je via de EcoFeedback het exacte verbruik door. Dit verschilt van de eerdere prognose omdat de wasmachine of droger het programma aanpast op de hoeveelheid wasgoed. Leuk om mee te spelen en te kijken wat je kunt besparen door slimme wasprogramma’s te kiezen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *