Een wasactiviste als toevoeging aan het Bundles team!

Je omschrijft jezelf als ‘wasactivist’, kun je dat uitleggen?

tijdens mijn werkervaring op de afdeling klantcontacten bij Miele heb ik ontzettend veel geleerd over hoe men moet wassen. Eerder had ik daar geen kennis van, sterker nog, het apparaat dat bij mij thuis stond was ernstig vervuild en de was rook nooit heel lekker. Bij Miele ben ik overspoeld met informatie over schone was en de kracht van waspoeder omdat het reinigend werkt. Wanneer dit ter sprake komt in mijn sociale leven komt de activiste in mij naar boven, soms ietwat te enthousiast en te overtuigend. Vandaar de term activiste. Mijn passionele houding wordt vaak gewaardeerd, maar soms resulteert het tot ongeïnteresseerde en geïrriteerde blikken. Er is een verschil tussen advies geven en overtuigen.

 

Wat is het gekste wasje dat je ooit gedraaid hebt/gekke verhalen.

Tijdens mijn werk heb ik de meeste vreemde dingen meegemaakt. Mensen stoppen de meest bizarre dingen in een wasmachine. Daarbij komt nog kijken dat men de verwachting heeft dat een wasmachine veel kan hebben en nooit kapot gaat. Helaas horen bij verwachtingen soms ook teleurstellingen.

Het is niet handig om een speldenkussen in een wasmachine te stoppen. Mocht je op het land werken, grote hoeveelheden modder kunnen voor verstoppingen zorgen en extra wasmiddel helpt daar ook niet bij. Onlangs hoorde ik ook dat wasmachines de meest vreemde geluiden maken, deze geluiden zijn te vergelijken met geluiden die duiven of tractoren maken. Dit heeft er ook voor gezorgd dat mensen een angst voor wasmachines kunnen ontwikkelen. Sommige mensen eisen dan ook een wasmachine die geen geluid produceert. Daarnaast heeft men ook de verwachting dat een wasmachine prima kan draaien in de regen. Dat de elektronica dan blokkeert maakt het apparaat eigenwijs in plaats van veilig.

Het is te begrijpen dat men een programma lang vindt duren, maar de knop doordraaien om delen in het programma over te slaan is daar niet de juiste oplossing voor. Het bevordert niet het resultaat en mocht je halverwege het programma tot inzicht zijn gekomen dat je iets bent vergeten erin te stoppen of er iets verkeerd in de trommel zit,  is het aan te raden om het programma af te breken in plaats van de noodontgrendeling te gebruiken…

Wasmachines worden vandaag de dag multifunctioneel ingezet. Naast wassen wordt het ook ingezet om een taal te leren. Laatst sprak ik iemand die Hongaars wilde leren. Uiteraard is het handig dat je op deze manier je woordenschat kan vergroten. Alleen of het efficiënt is, is nog maar de vraag, om de 10 minuten met de klantenservice bellen voor installatiehulp kost veel tijd. Helaas was mijn kennis van vreemde talen niet breed genoeg om in te spelen op de behoefte van de klant. De taalinstellingen aanpassen naar Nederlands was geen optie. Durf dat maar eens te zeggen tegen iemand die graag Hongaars wilt leren.

Zelf heb ik gelukkig geen angst voor wasmachines ontwikkeld. Mijn Spaanse vocabulair heb ik vergroot tijdens mijn minor Spaanse taal. Maar ik kan wel uit eigen ervaring vertellen dat een wasbeurt voor een afstandbediening geen goed idee is. Na twee uur zoeken kwam deze letterlijk boven water.

Inge van Doorn de wasactivist

Hoe wast men in 2050?

Ik vermoed dat strijken en kleding opvouwen dan heel ouderwets is. Dat kinderen het zich niet kunnen voorstellen dat deze generatie dit vroeger met de hand deed. In de toekomst zijn er apparaten waar je kleding eerst worden gestreken en vervolgens worden opgevouwen. Ideaal!

In 2050 hoeft er geen zeep meer te worden gedoseerd. Ieder apparaat is voorzien van een automatische dosering. Deze dosering kan in grote verpakkingen worden aangeschaft, scheelt een hoop afval.

Worden er voornamelijk onderdelen vervangen in apparaten in plaats van apparaten vervangen in zijn geheel.

Wasmachines hebben geen knoppen meer. Het apparaat wordt aangestuurd door een applicatie op een extern apparaat. Dit kan ook op afstand.

Beschikt een apparaat over een scan die een error kan geven als er een voorwerp in zit wat niet geschikt is voor de wasmachine. Deze scan kan ook aan de hand van vuilgraad, waterhardheid en de stof een wasprogramma adviseren en controleren of de samenstelling correct is.

Heeft een wasmachine twee armen, deze twee armen kunnen de was sorteren en een de trommel vullen met een geschikte samenstelling. Deze twee armen kunnen na het programma een deel van de was in de droger stoppen of het andere deel ophangen aan het wasrek wat naast de wasmachine staat.

 

 

Over Bundles

Bundles biedt ‘De beste spullen als een service’. Abonnementen op Miele wasmachines, Miele wasdrogers, Miele vaatwassers en Siemens koffiezetapparaten!

Kies een koffie abonnement met een Siemens koffiemachine EQ6, vergelijkbaar met een koffiemachine leasen, alleen dan inclusief FairChain koffiebonen van Moyee Coffee. En dat voor een lage prijs vanaf 25 cent per kop koffie. Hét alternatief voor een Nespresso machine, Nespresso cups of een illy koffiemachine.

Een Bundles wasabonnement is het alternatief voor een wasmachine huren, een wasmachine op afbetaling of een wasmachine in termijnen betalen. Dus koop geen tweedehands wasmachine, goedkope wasmachine of een wasmachine aanbieding.

Een Bundles droogabonnement is het alternatief voor een wasdroger huren, een wasdroger op afbetaling of een wasdroger in termijnen betalen. Dus koop geen tweedehands wasdroger, goedkope wasdroger of een wasdroger aanbieding.

Een Bundles vaatwasbonnement is het alternatief voor een vaatwasser huren of een vaatwasser op afbetaling.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *