December cadeaumaand

Black friday, cyber monday, pakjesavond en kerst chaos. Retailers maken in december bijna 30 procent van hun jaarlijkse omzet. Prima natuurlijk, maar laten we wel voorkomen dat alles in de berging op zolder verstoft. Of erger, dat je ‘wegwerpspullen’ snel weer bij het afval belanden!

Alleen maar kwaliteit

Wat je ook koopt, koop spullen die lang meegaan! Waarom? Omdat het niet voordelig is om wegwerpspullen te kopen die vaak en snel kapot gaat. Omdat we maar één aarde hebben en wegwerpspullen zorgen voor verspilling van materialen en grondstoffen en afval. Omdat er fantastische mensen zijn die geweldige spullen maken, dat moet gevierd worden!

Een gouden tip: buymeonce.com. Waarom hebben we dat in Nederland nog niet!? Zoals de naam al zegt, een website waar je spullen kunt kopen die tig jaar meegaan.

Een paar voorbeelden:

  • Onverslijtbare sokken met levenslange garantie
  • Een jurkje, waarbij je een repartiebudget krijgt van de producent als er een gat in komt!
  • Pannen die zo lang meegaan dat je kleinkinderen ze zullen erven

Lees hier ook het stuk dat Thalia Verkade over buymeonce schreef voor De Correspondent.

https://youtu.be/Tkd9HKBM6Ew

Circulaire cadeaus?

Goed idee! Je hoeft natuurlijk helemaal geen spullen te kopen. Je kunt iemand ook op een abonnement trakteren voor een aantal maanden. Met welke producten kun je dit doen?

De coolste hoofdtelefoon van Nederland, stijlvolle jeans en strakke maatpakken bijvoorbeeld!

Ben je op zoek naar een duurzaam en origineel cadeau? Steel een oud overhemd en geef hem als boxer terug! Dat doet Van Hulley voor je. Of kijk eens naar de Bundles BinBang campagne!

Kijk voor nog veel meer cadeautips in Emily’s webshop Leven zonder Afval.

Verkeerd cadeau? Dit is je redding!

Heb je iets gekregen wat je niet snel genoeg op een donkere plek kan opbergen? Heb je er wel eens aan gedacht om je cadeau te ruilen? In de kast heeft het toch geen nut! Misschien heeft iemand er nog iets aan, ontdek het bijvoorbeeld via ruilen.nl.

Je kunt je spullen ook doneren aan de eerste spullen bibliotheek van Nederland, DeDeelkelder in Utrecht! Je maakt Michiel, Claire en hun abonnees er super blij mee.

dedeelkelder

Kapot en nu?

Heeft je oom toch iets minder goed nagedacht over zijn cadeau keuze dan jij en zit jij nu met de gebakken peren (een kapot product)? Wacht dan nog even met weggooien en ga eens langs bij een lokaal repair café, misschien kunnen zij er weer wat leven inblazen! Het zijn in ieder geval plekken vol verhalen en ideeën. Inspirerend!

We hopen dat december voor jou een maand is met mooie spullen (lekker tevreden zijn met wat je hebt mag natuurlijk ook he!), maar vooral vol geluk, vrienden en familie.

 

Over Bundles

Bundles biedt ‘De beste spullen als een service’. Abonnementen op Miele wasmachines, Miele wasdrogers, Miele vaatwassers en Siemens koffiezetapparaten!

Kies een koffie abonnement met een Siemens koffiemachine EQ6, vergelijkbaar met een koffiemachine leasen, alleen dan inclusief FairChain koffiebonen van Moyee Coffee. En dat voor een lage prijs vanaf 25 cent per kop koffie. Hét alternatief voor een Nespresso machine, Nespresso cups of een illy koffiemachine.

Een Bundles wasabonnement is het alternatief voor een wasmachine huren, een wasmachine op afbetaling of een wasmachine in termijnen betalen. Dus koop geen tweedehands wasmachine, goedkope wasmachine of een wasmachine aanbieding.

Een Bundles droogabonnement is het alternatief voor een wasdroger huren, een wasdroger op afbetaling of een wasdroger in termijnen betalen. Dus koop geen tweedehands wasdroger, goedkope wasdroger of een wasdroger aanbieding.

Een Bundles vaatwasbonnement is het alternatief voor een vaatwasser huren of een vaatwasser op afbetaling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *