Dag van de duurzaamheid

Op de dag van de duurzaamheid wordt duurzaamheid gevierd met allerlei acties, initiatieven en bijeenkomsten. Wij hebben een top 5 gemaakt, maar daarmee doen we eigenlijk het enorme aanbod te kort. Heel veel plezier en geniet van deze mooie dag. 

De wereld van plastic
Op veel scholen wordt voorgelezen uit de speciaal voor deze gelegenheid gemaakt publicatie over de kunststofkringloop. Onder andere prinses Laurentien, DJ Gregor Salto en meteoroloog Helga van Leur lezen kinderen voor over alle toepassingen van plastic en waarom het zo belangrijk is om te voorkomen dat afval ontstaat.

Dutch Sustainable Fashion Week
Van 7 t/m 16 oktober worden op honderden locaties events georganiseerd om de inspirerende verhalen achter duurzame modemerken te vertellen. Na ‘the circular fashion show’ vindt op dinsdag de Streetwear en Dutch Design Fashion Show plaat in de Hallen in Amsterdam.

Trouw Duurzame 100: presentatie van de lijst van 2016
In de avond wordt in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam die ene belangrijke vraag beantwoordt: wie mag zich het komende jaar de duurzaamste Nederlander noemen? De avond wordt ingeleid door Prinses Laurentien, de oprichtster van The Missing Chapter Foundation.

De Aansluitdijk Tour
Urgenda reist via de afsluitdijk van Friesland naar Noord-Holland. Onderweg wordt op verschillende plekken een kijkje gegeven in innovatieve projecten. Van windmolens en blue energy tot mobiliteit en biobased economy. De start vindt plaats in het duurzame gebouw Wetsus in Friesland. ZIt om mee te touren? Dat kan!

Plastic Soup Surfer in Oestgeest
Duurzaam Dorp Oestgeest nodigt Merijn Tinga, die op een surfboard van plastic zwerfflesjes van Schevening naar Engeland kitesurfde, uit om te vertellen over het voorkomen van afval. Stel je vragen over zijn recordpoging!

Extra kijktip! Bekijk de GreenDocs: The Clean Bin Project. Een Canadees stel probeert zo min mogelijk afval te produceren en stelt de milieu impact van onze wegwerpmaatschappij aan de kaak. Bekijk de docu in Pakhuis de Zwijger of lekker thuis.

 

 

Over Bundles

Bundles biedt ‘De beste spullen als een service’. Abonnementen op Miele wasmachines, Miele wasdrogers, Miele vaatwassers en Siemens koffiezetapparaten!

Kies een koffie abonnement met een Siemens koffiemachine EQ6, vergelijkbaar met een koffiemachine leasen, alleen dan inclusief FairChain koffiebonen van Moyee Coffee. En dat voor een lage prijs vanaf 25 cent per kop koffie. Hét alternatief voor een Nespresso machine, Nespresso cups of een illy koffiemachine.

Een Bundles wasabonnement is het alternatief voor een wasmachine huren, een wasmachine op afbetaling of een wasmachine in termijnen betalen. Dus koop geen tweedehands wasmachine, goedkope wasmachine of een wasmachine aanbieding.

Een Bundles droogabonnement is het alternatief voor een wasdroger huren, een wasdroger op afbetaling of een wasdroger in termijnen betalen. Dus koop geen tweedehands wasdroger, goedkope wasdroger of een wasdroger aanbieding.

Een Bundles vaatwasbonnement is het alternatief voor een vaatwasser huren of een vaatwasser op afbetaling.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *