Hét alternatief voor Nespresso Cups, Nespresso Pads & Nespresso Pods!

Echt goede koffie van verse bonen uit een goed apparaat zonder investering Bekijk het CoffeeBundles aanbod
Siemens volautomaat1
Espresso of Latte Macchiato via één touch
op gebruiksvriendelijke display
Bonen van Moyee Coffee
Topkwaliteit Arabica "FairChain" koffiebonen
(100% Specialty koffie)
CoffeeBundles' klantenservice
Nooit zonder bonen of onderhouds-
middelen en altijd een werkend apparaat
Snelle levering & gemak
Bij bestelling vóór 15u, de volgende dag
alles in huis of op kantoor

Ruil de Nespresso cups direct in!

Wij bieden een alternatief voor Nespresso capsules (cups), pads en pods!

✓ Duurzame kwaliteitsmachines inclusief volledig onderhoud.
✓ Verse bonen i.p.v. afval en matige koffie door single-serve cups van plastic en aluminium.
✓ FairChain koffie en daarmee werkgelegenheid in koffieproducerende landen.
✓ De prijs van een Nespresso cup, pod of pad voor een kopje verse koffie van topkwaliteit.

Kies duurzaam
Moyee koffie: hét alternatief voor Nespresso cups

Hoe het werkt

Stap 1: Kies het voordeligste koffieabonnement.

Stap 2: Als je vóór 15u bestelt kun je de volgende dag al de Siemens EQ6 ontvangen, inclusief welkomstpakket met vier verschillende koffiesmaken, onderhoudsmiddelen en accessoires.

Stap 3: Zet het apparaat neer en volg de installatie-instructies in het welkomstpakket (+/- 5 minuten).

Stap 4: Ontvang je favoriete koffiebonen steeds voordat je voorraad op is. Net als met Nespresso cups, pads en pods betaal je per kop koffie, je betaalt achteraf voor het aantal gedronken koppen.

Zo werkt het

Bestel nu

Verse Specialty bonenkoffie van Moyee ♡ Siemens EQ6 Volautomaat Espressomachine

 • De Kleine Genieter: 47 cent per kop koffie, vanaf gemiddeld 2,5 kop koffie per dag
 • De Liefhebber: 37 cent per kop koffie, vanaf gemiddeld 4 kop koffie per dag
 • De Grootgebruiker: 26 cent per kop koffie, vanaf gemiddeld 10 kop koffie per dag
Bekijk abonnementen

Nespresso cups, pads en pods voor thuis

Nespresso is één van de meest bekende koffiemerken ter wereld. Hoe kan het ook anders, met reclames waar wereldsterren als George Clooney in spelen. Het bedrijf heeft veel verschillende cups, pods en pads uitgebracht, die kunnen worden gebruikt in verschillende machines. De verschillende Nespresso koffiecups, pods en pads variëren in sterktes. Zo zijn er milde uitvoeringen van Nespresso koffiepods (een 4 op de schaal van 13) en zeer pittige koffiecups (een 12 op een schaal van 13).

De verschillende Nespresso cups, pads en pods die zijn uitgebracht, hebben we hieronder opgesteld:

Lungo Cups
De Nespresso Lungo koffiecups zijn gemaakt voor grote koppen van 110ml. Nespresso heeft deze cups of pods gemaakt voor ‘de langere genieters’. Deze cups zijn geschikt voor verschillende Nespresso apparaten, zoals de Nespresso Inissia, Essenza en Kitchenaid.

Deze categorie Nespresso koffiecups kent veel verschillende smaken. Hieronder een overzicht en prijslijst van de Nespresso lungo cups smaken:

 • De Nespresso Envivo Lungo cup prijs is €0.41.
 • De Nespresso Fortissio Lungo cup prijs is eveneens €0.41.
 • De Nespresso Linizio Lungo cups kosten €0.41.
 • De laatste Nespresso lungo cup is de Nespresso Vivalto, deze kost ook €0.41.

 

Intenso Cups
Intenso cups zijn gemaakt voor een krachtige koffiebeleving. Nespresso heeft deze koffiecups gemaakt voor ristretto (25ml) en espresso (40ml) drinkers. De Intenso koffie komt ook in Nespresso cups, Nespresso pads en Nespresso pods uitvoering.
Hieronder een overzicht van de individuele Nespresso Intenso cups en prijs:

 • De Nespresso Kazaar cup prijs is €0.41.
 • De Nespresso Dharkan cup prijs is eveneens €0.41.
 • De Nespresso Ristretto Intenso cup kost €0.39.
 • De Nespresso Arpeggio, deze kost ook €0.39.
 • De Nespresso Roma, deze kost €0.39.

Espresso Cups
De naam zegt het al, Nespresso heeft deze cups speciaal uitgebracht voor espresso  (40ml) drinkers. Ook deze koffie is beschikbaar in zowel cup vorm, als pads. Hieronder een overzicht van de prijzen en alle cups van Nespresso in de Espresso categorie

 • De Nespresso Volluto cup prijs is €0.39.
 • De Nespresso Livanto cup prijs is eveneens €0.39.
 • De Nespresso Capriccio cup kost €0.39.
 • De Nespresso Cosi, deze kost ook €0.39.

Master Origins Cups

Nespresso heeft deze cups gemaakt op basis van land van herkomst van de koffie. Zo zijn er Nespresso cups en pods gevuld met koffie uit Colombia, Ethiopië en Nicaragua. Deze Nespresso koffiecups zijn gemaakt voor Lungo (110 ml) en Espresso  (40ml) koppen. Wederom kunnen deze Nespresso cups alleen worden gebruikt voor Nespresso koffiezetapparaten als Krups en Magimix De Nespresso Master Origins cups prijzen staan hieronder.

 • De Nespresso Master Origin India prijs is €0.44.
 • De Nespresso Master Origin Nicaragua cup prijs is eveneens €0.44.
 • De Nespresso Master Origin Colombia cup kost €0.44.
 • De Nespresso Master Origin Indonesia, deze kost ook €0.44.
 • De Nespresso Master Origin Ethiopia, deze kost €0.44.

Decaffeinato cups
Dit zijn de Nespresso cups zonder cafeïne. Zoals elk koffiemerk, mag een koffie uitvoering zonder cafeïne niet ontbreken. Nespresso claimt dat deze koffiecups, ook al zit er geen cafeïne in, nog steeds wel even krachtig zijn als Nespresso cups met cafeïne erin. Hieronder de individuele decaffeinato cups en bijhorende prijs:

 • De Nespresso Ristretto Decaffeinato cup prijs is €0.41.
 • De Nespresso Arpeggio Decaffeinato cup prijs is eveneens €0.41.
 • De Nespresso Volluto Decaffeinato cup kost €0.41.
 • De Nespresso Vivalot Decaffeinato, deze kost ook €0.41.

Is Nespresso wel de lekkerste koffie voor thuis?

Nespresso is natuurlijk een sterk merk, maar uiteindelijk gaat koffie wel om de smaak. Het AD heeft een onderzoek uitgevoerd naar welke koffiecups het lekkerste zijn. Daaruit bleek dat 75% van de mensen van te voren zeggen dat Nespresso cups de lekkerste koffiecups zijn. Uiteindelijk bleek dit helemaal niet het geval.

Ook wij zijn ervan overtuigd dat er lekkerdere koffie is. Zo werken wij samen met Moyee koffie en Siemens, om zo de lekkerste koffie aan te bieden voor de beste prijs. Onze premium fairchain koffie kosten evenveel als het goedkoopste Nespresso cupje.

Nespresso Cups zijn verre van Duurzaam

Bij de introductie van Nespresso was er ophef over de verspilling van grondstoffen die zo’n wegwerp-aluminiumkoffieverpakking met zich meebrengt. Aluminium is een zeer milieuonvriendelijk verpakkingsmateriaal. Maar fabrikant Nestlé verzekerde dat het goed zou kunnen komen met de recycling. ‘In Nederland hebben we honderd procent recyclingcapaciteit, en volgend jaar beginnen we hier met het Capsule to Capsule-project. Daarbij wordt het aluminium van de gebruikte capsules hergebruikt voor de productie van nieuwe’, aldus Nestlé, de eigenaar van Nespresso.

Wegwerpcups van Nespresso

Dat klinkt heel duurzaam. Nespressodrinkers kunnen hun gebruikte capsules inleveren op verzamelpunten of meegeven aan de bezorger. Kernvraag is natuurlijk of en hoe vaak ze dat doen, maar daarover wil het bedrijf nou juist niets kwijt. ‘We hebben veel soorten recyclingsystemen. Dat maakt het lastig om een schatting te geven’, zegt de woordvoerder. Bij benadering misschien? Ook dat niet.

Onze intuïtie is dat de feitelijke inzameling van de cupjes of pods ver verwijderd is van genoemde ‘honderd procent’. Een deel wordt zeker weggegooid, zien medewerkers van een bedrijf dat de inhoud van vuilniszakken napluist ten behoeve van milieuonderzoek. ‘Die cupjes komen we zeker tegen. Als u precies wilt weten hoeveel, kunnen we dat onderzoeken.’

Hoeveel afval veroorzaken Nespresso Cups precies?

De Volkskrant heeft een berekening gemaakt. Vijf jaar geleden onderzocht Nestlé hoeveel klanten mee zouden doen aan een recyclesysteem. Dat was 43 procent. Als dit inmiddels 50 procent is, en als dat tevens het wereldwijde gemiddelde is, gaat er via Nespressodrinkers een duizelingwekkende hoeveelheid aluminium verloren: tussen 3 en 5 miljoen kilo per jaar. Dat is het gewicht van tien Boeings 747.

Lege Nespresso cupjes wegen één gram, maar de omzet ervan is enorm. Ook daarover doet het bedrijf vanwege de concurrentie geen mededelingen, maar in 2010 werd verklapt dat er toen wereldwijd 12.300 Nespresso cupjes per minuut werden gebruikt. Dat zijn 6,4 miljard cups per jaar; ofwel 6,4 miljoen kilo aluminium.

Sindsdien is de verkoop gestegen, waardoor 10 miljard een veilige schatting lijkt. Een systeem dat jaarlijks de helft daarvan (5 miljoen kilo aluminium) verspilt, is allesbehalve duurzaam.

Nespresso Professional

Ook op de zakelijke markt maak Nespresso grote stappen. Nespresso Professional is enorm aan het groeien. Steeds meer bedrijven maken gebruik van slechte en vervuilende koffie. Zo zijn de Zenius Nespressomachine, De Gemini Nespresso Machine en de Aguila Nespresso Machine erg populair. In deze zakelijke Nespresso Machines worden Nespresso pads gebruikt.

 

Alternatief voor Nespresso cups

Uiteraard zijn er ook een heleboel andere opties voor Nespresso cups, die goedkoper zijn. Zo bestaan er tegenwoordig koffiecapsules van supermarkten, als huismerk. Deze cups zijn goedkoper, dan Nespresso cups, maar daar zijn ook twee redenen voor:

 1. De koffie in de goedkope alternatieven voor Nespresso is van mindere kwaliteit
 2. De capsules zelf zijn gemaakt van plastic.

Het probleem met de plastic cups is dat deze eigenlijk niet in Nespresso apparaten kunnen. Het gevolg is dat het Nespresso apparaat kapot kan gaan. Het verwerkt namelijk normaal aluminium cups, geen plastic cups. Zo zijn er verschillende meldingen van mensen waarbij het Nespresso apparaat kapot ging na het gebruiken van alternatieve Nespresso cups. Het gebruik van een goedkoper soort cupje van supermarkt huismerken is dit niet het beste alternatief voor Nespresso cups.

Wij zijn ervan overtuigd dat het Bundles koffieabonnement wel hét beste alternatief voor Nespresso cups is. Hieronder gaan wij hier dieper op in

 

Het beste alternatief voor Nespresso Cups: het CoffeeBundles abonnement

Door samen te werken met Moyee kunnen we een aantrekkelijker alternatief bieden voor BigCoffee-bedrijven met hun enorme marketingbudgetten. We combineren de kwaliteit van een steengoede fabrikant van apparaten (de Siemens koffiezetapparaten), een duurzame leverancier van koffie en onze slimme technologie tot een duurzaam en lekker abonnement.

Volgens de principes van de circulaire economie blijft Siemens tijdens de totale levensduur verantwoordelijk voor het koffiezetapparaat. Dat betekent dat we door efficiënt onderhoud, reparatie, refurbishment, remanufacturing en recycling meer waarde uit de apparaten halen.

Moyee produceert radically good coffee volgens de ‘FairChain’ principes. Dat betekent dat ze de koffie niet alleen verbouwen in Ethiopië, maar dat ze daar ook de bonen branden en verpakken. Daardoor ontstaat werkgelegenheid, kennis en winst. En dat is nodig!

Door het apparaat aan te sluiten op het internet zorgt Bundles dat de beste kop koffie voor iedereen makkelijk bereikbaar is. Zo kunnen we bijvoorbeeld meten hoeveel koppen koffie je drinkt en weten we precies wanneer we de volgende lading koffie moeten verzenden zodat je altijd verse bonen in huis hebt.

Dus: topkwaliteit én FairChain koffie, altijd koffie in huis via automatische bezorging door je brievenbus, een Siemens volautomaat espressomachine, volledige onderhouds- en prestatiegarantie, geen investering én impact door een bijdrage aan de welvaart in Ethiopië en een afvalvrije circulaire wereld. En dat voor dezelfde prijs als de goedkoopste Nespresso cup!

 

Nespresso Professional - alternatief voor Nespresso Cups
Het CoffeeBundles abonnement als alternatief voor Nespresso Cups

Wat onze abonnees van CoffeeBundles vinden

9.1
Klantenvertellen
461 beoordelingen
Totaal oordeel 9.0
Kwaliteit apparaat 9.2
Service 8.9
Duurzaamheid 8.9
Martin / 22-05-2022 Koffie

review sterreview sterreview sterreview sterreview ster

Prima bedrijf | Prima bedrijf